Grilované hovězí filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované hovězí filé
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16093 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
4 ks | Hovězí svíčková |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
2 špetka | Nové koření mleté |
100 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 252,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 8,8mg |
Vitamín B6 | 3,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hovězí svíčková, Hřebíček mletý, Muškátový oříšek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované hovězí filé postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme najemno. Z citrónu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. |
2 | Z petrželky, cibule, koření, oleje, citrónové kůry a šťávy, vymícháme marinádu a naložíme do ní plátky hovězí svíčkové. Necháme 30 minut marinovat. |
3 | Gril předehřejeme, plátky masa položíme 20 cm od zdroje tepla a grilujeme asi 2 minuty z každé strany. |
4 | Hotové plátky upravíme na talíře a ihned podáváme. |