Hovězí filé v ústřicové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí filé v ústřicové omáčce
Hovězí filé v ústřicové omáčce
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16094 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
350 g | Fazolové klíčky |
500 g | Hovězí svíčková |
7 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 681,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr krupice, Fazolové klíčky, Hovězí svíčková, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka ústřicová, Sůl, Víno rýžové čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí filé v ústřicové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Smícháme 2 lžíce oleje, lžičku soli, pepř, sojovou omáčku, rýžové víno a škrob rozmíchaný ve vodě. |
2 | Maso nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé proužky, které marinujeme v připravené omáčce. |
3 | Cibulky očistíme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme. Chilli papričku očistíme a nasekáme. |
4 | Pánev wok rozpálíme, vlijeme 3 lžíce oleje, přidáme česnek, cibuli, papričku a vše promícháme. Přidáme nakrájené maso, asi minutu ho opékáme, vyjmeme a necháme v teple. |
5 | Do pánve dáme zbytek oleje, přidáme klíčky z fazolí mungo a za stálého míchání několik minut restujeme. Pak znovu přidáme maso, sůl, pepř a ústřicovou omáčku. Ihned podáváme. |