Jednoduchý recept

Hovězí filé s nakládaným kyselým zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16095

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
450 g Hovězí svíčková
5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
250 g Zelí kysané
15 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek
6 ks Česnek medvědí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 066kJ
2% Sacharidy 7 g
11% Tuky 8 g
7% Sodík 130 mg
47% Bílkoviny 27 g

Hovězí filé s nakládaným kyselým zelím postup přípravy receptu:

1

Sůl, pepř, sojovou omáčku, víno a škrob rozmíchaný ve vodě smícháme dohromady. Maso nakrájíme na tenké plátky, asi o velikosti sousta, a dáme je asi na 30 minut do marinády.

2

Zelí nakrájíme na drobno, cibulky očistíme a nakrájíme na 2–3 cm dlouhé kousky. Česnek a zázvor nasekáme na drobno. Česnekovou nať omyjeme a nasekáme najemno.

3

V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme česnekovou nať, česnek, maso a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Pak maso vyjmeme a necháme v teple.

4

Do pánve vlijeme zbytek oleje, přidáme zázvor, cibuli a krátce osmahneme. Pak přidáme zelí a vše smažíme ještě 2 minuty.

5

Maso vrátíme zpět do pánve a krátce zahřejeme. Pokrm dochutíme a ihned podáváme.

Poznámka

Maso dáme před krájením na 30 minut do mrazáku, bude se lépe krájet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept