Steak ze svíčkové en papillote - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak ze svíčkové en papillote
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16096 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
4 kávová lžička | Kapary sterilované |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 586,5mg |
---|---|
Cholesterol | 144,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 743,8mg |
Vitamín A | 42,2mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Kapary sterilované, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak ze svíčkové en papillote postup přípravy receptu:
1 | Čtyři kusy alobalu pomažeme máslem, na každý dáme jeden steak, opepříme a potřeme nasekanými sardelkami s kapary. Alobal uzavřeme. |
2 | Troubu předehřejeme na 225 °C, vložíme balíčky s masem a pečeme asi 10 minut, pak alobal otevřeme a maso osolíme. |
3 | Hotové maso dáme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme s bramborovými kroketami a omáčkou z červeného vína.