Jednoduchý recept

Boeuf Stroganoff

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16098
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí svíčková
200 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 208kJ
1% Sacharidy 5 g
10% Tuky 7 g
14% Sodík 283 mg
65% Bílkoviny 36 g

Boeuf Stroganoff postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na 1 cm silné a 5 cm dlouhé hranolky. Cibuli nakrájíme na plátky, žampióny na poloviny.

2

Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme maso a smažíme ze všech stran asi 2 minuty. Maso vyjmeme z pánve a zakryté uchováme v teple. Do výpeku přidáme cibuli a 5 minut dusíme do měkka. Přidáme houby a dusíme ještě 5 minut.

3

V trošce vývaru rozmícháme škrob, přidáme do pánve a promícháme. Postupně přiléváme zbylý vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne.

4

Vmícháme smetanu, sůl a pepř. Odstavíme a do pánve vrátíme maso i se šťávou. Ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept