Toskánské hovězí steaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toskánské hovězí steaky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16099 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer - nať |
1 stroužek | Česnek |
20 g | Houby sušené |
4 ks | Hovězí svíčková |
6 g | Jalovec |
2 kávová lžička | Majoránka |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Víno červené |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 252,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí svíčková, Majoránka, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Houby sušené, Jalovec, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toskánské hovězí steaky postup přípravy receptu:
1 | Sušené křemenáče zalijeme teplou vodou a dáme je do mikrovlnné trouby na 3 minuty při 360 W. Pak je vyndáme, necháme okapat a nakrájíme je na drobno. Vodu z hub si dáme stranou. |
2 | Česnek oloupeme a prolisujeme, celerový stonek očistíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme ji i s celerem na tenké plátky. |
3 | Ve větší pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm steaky z obou stran, asi 3 minuty z každé strany. Pak přidáme česnek, celer, mrkev, protlak, houby a jalovec. Směs zalijeme vínem a okořeníme majoránkou, solí a pepřem. |
4 | Při mírné teplotě necháme steaky pod pokličkou asi 10 minut pomalu dusit. Na závěr vaření vmícháme škrob rozmíchaný ve vodě z hub. |
5 | Lístky čerstvé majoránky odrhneme. Steaky upravíme na mísu, ozdobíme majoránkou a podáváme s omáčkou. |