Jednoduchý recept

Krkonošské kyselo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 161
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Brambory
200 g Chlebový kvásek
67 g Cibule
13 g Houby sušené
1,3 g Kmín celý
67 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
20 g Sůl
120 g Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 100 kcal
Kilojoule 420kJ
1% Sacharidy 5 g
10% Tuky 7 g
40% Sodík 801 mg
6% Bílkoviny 4 g

Krkonošské kyselo postup přípravy receptu:

1

Sušené houby pečlivě propereme ve vlažné vodě a necháme je půl hodiny máčet. Potom houby uvaříme doměkka, odcedíme a překrájíme.

2

Chlebový kvásek rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme sůl a kmín a za občasného míchání zvolna vaříme.

3

Brambory opláchneme a nakrájíme na kostky. Přidáme je spolu s houbami, vývarem z hub a s drobně nakrájenou a na másle zpěněnou cibulkou do rozmíchaného chlebového kvásku. Vaříme, až brambory změknou. Přilijeme mléko a krátce povaříme.

4

Nakonec do polévky zamícháme rozkvedlaná vejce, necháme je srazit, přisolíme a povaříme.

Poznámka

Vejce slepičí: (3ks)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept