Jednoduchý recept

Kuře v limetové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1610

Ingredience

600 g Kuřecí prsa
2 ks Limetka
125 g Mandle
2 polévková lžíce Martini bianco
1 ks Meduňka
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
40 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
400 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 562kJ
5% Sacharidy 17 g
56% Tuky 42 g
24% Sodík 473 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kuře v limetové omáčce postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nejprve ochutíme solí a pepřem. Poté obalíme postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec v nakrájených mandlích.

2

Na pánvi rozpálíme tuk a maso 15-20minut z obou stran restujeme, dokud nedostane zlatohnědou barvu. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.

3

Nastrouháme si limetovou kůru a potom z limet vymačkáme šťávu. Cca 4 lžíce šťávy smícháme s kůrou, nadrobno nakrájenou meduňkou, vermutem a zakysanou smetanou a dle chuti osolíme.

4

Maso servírujeme na nadrobno nakrájeném salátu, přelité omáčkou, sypané mletým zeleným pepřem a dozdobené listy meduňky. Zbylou omáčku podáváme ve zvláštní misce.

Poznámka

Meduňku můžeme nahradit nadrobno nakrájenou bazalkou nebo mátou

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept