Kuře v limetové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v limetové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1610 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
2 ks | Limetka |
125 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Martini bianco |
1 ks | Meduňka |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 210,1mg |
Draslík | 973,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 751,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 9,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Mandle, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Martini bianco, Meduňka, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v limetové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nejprve ochutíme solí a pepřem. Poté obalíme postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec v nakrájených mandlích. |
2 | Na pánvi rozpálíme tuk a maso 15-20minut z obou stran restujeme, dokud nedostane zlatohnědou barvu. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé. |
3 | Nastrouháme si limetovou kůru a potom z limet vymačkáme šťávu. Cca 4 lžíce šťávy smícháme s kůrou, nadrobno nakrájenou meduňkou, vermutem a zakysanou smetanou a dle chuti osolíme. |
4 | Maso servírujeme na nadrobno nakrájeném salátu, přelité omáčkou, sypané mletým zeleným pepřem a dozdobené listy meduňky. Zbylou omáčku podáváme ve zvláštní misce. |
Poznámka
Meduňku můžeme nahradit nadrobno nakrájenou bazalkou nebo mátou