Hovězí steaky s karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steaky s karí
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16100 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Kari koření |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Řeřicha |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 716,2mg |
Vláknina | 424,8mg |
Vitamín A | 46,4mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Kari koření, Med včelí, Olej rostlinný, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steaky s karí postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme sojovou omáčku, karí, jednu lžíci oleje, med a pepř. Ve směsi osolené steaky obalíme a necháme je marinovat 25 minut při pokojové teplotě. Několikrát promícháme. |
2 | V pánvi rozpálíme zbylý olej, vložíme steaky a opékáme prudce, po obou stranách asi 3 minuty. Maso by mělo uvnitř zůstat růžové. |
3 | Maso upravíme na mísu, ozdobíme řeřichou nasekanou nahrubo a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme s rýží.