Šmakoun s celerem a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šmakoun s celerem a jablky
Recept
Šmakoun s celerem a jablky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16102 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
300 g | Jablka |
10 g | Máslo čerstvé |
300 g | Šmakoun |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 438kJ
3% Sacharidy 12 g
3% Tuky 2 g
5% Sodík 103 mg
18% Bílkoviny 10 g
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 210,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Jablka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šmakoun mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šmakoun s celerem a jablky postup přípravy receptu:
1 | Celer a jablka oloupeme a spolu se šmakounem nakrájíme na kostky. Osmahneme na másle, zalijeme trochou vody a mírně osolíme. Podusíme doměkka a podáváme. |