Recept

Hovězí s brokolicí a zázvorem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16107
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brokolice
1 ks Cibulka jarní
450 g Hovězí svíčková
200 g Kaštany jedlé
5 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Olej rostlinný
5 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Sherry brandy
2 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 751kJ
15% Sacharidy 52 g
8% Tuky 6 g
15% Sodík 295 mg
52% Bílkoviny 29 g

Hovězí s brokolicí a zázvorem postup přípravy receptu:

1

Sojovou omáčku, med, sherry a škrob smícháme. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka, vodní kaštany z konzervy necháme okapat.

2

Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání v něm asi minutu opékáme zázvor nakrájený na nudličky. Přidáme maso a opékáme 3 minuty za stálého míchání. Pak maso vyjmeme a necháme v teple.

3

Do pánve dáme brokolici a vodu. Vaříme pod pokličkou asi 3 minuty do měkka. Pak přidáme kaštany, cibuli a směs se sojovou omáčkou, povaříme asi 2 minuty. Mícháme, dokud směs trochu nezhoustne.

4

K brokolici přimícháme maso se šťávou, osolíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept