Boeuf à la ficelle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Boeuf à la ficelle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16108 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Hořčice |
800 g | Hovězí svíčková |
2500 ml | Hovězí vývar základní |
4 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Boeuf à la ficelle postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso v celku svážeme nití tak, aby zůstaly dvě delší nitě volné, na nich se pak maso zavěsí do hrnce. |
2 | Do velkého kastrolu nalijeme vývar a přivedeme ho k varu. Vložíme maso na niti, kterou upevníme na poklici. |
3 | Když dosáhneme bodu varu, zmírníme teplotu a vaříme asi 12–20 minut. Maso by mělo zůstat uvnitř růžové. |
4 | Maso vyjmeme a nakrájíme, na každý talíř přidáme hrubou sůl, hořčici a nakládanou okurku. |
Poznámka
Podáváme s vařenými brambory a pikantní sardelovou omáčkou s kapary.