Jednoduchý recept

Burgundské rumpsteaky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16110
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
2 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 ml Víno červené
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 361kJ
1% Sacharidy 3 g
45% Tuky 34 g
3% Sodík 61 mg
103% Bílkoviny 58 g

Burgundské rumpsteaky postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, z masa odstraníme tuk.

2

Ve větší pánvi rozpálíme olej s máslem a steaky nakrájené z roštěné na něm prudce opečeme. Z každé strany 3 minuty, aby uvnitř zůstaly růžové. Přendáme na mísu, osolíme, opepříme a zakryté necháme v teple.

3

Do pánve k výpeku přidáme cibuli a dusíme 5 minut doměkka.

4

Hnědou omáčku podávanou k pečeni smícháme s vínem a vodou. Přidáme do pánve a vaříme asi 3 minuty, až zhoustne.

5

Omáčkou přelijeme maso a ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept