Burgundské rumpsteaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burgundské rumpsteaky
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16110 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno červené |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 226,9mg |
Draslík | 69,2mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka hnědá univerzální (UHO) nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Burgundské rumpsteaky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, z masa odstraníme tuk. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme olej s máslem a steaky nakrájené z roštěné na něm prudce opečeme. Z každé strany 3 minuty, aby uvnitř zůstaly růžové. Přendáme na mísu, osolíme, opepříme a zakryté necháme v teple. |
3 | Do pánve k výpeku přidáme cibuli a dusíme 5 minut doměkka. |
4 | Hnědou omáčku podávanou k pečeni smícháme s vínem a vodou. Přidáme do pánve a vaříme asi 3 minuty, až zhoustne. |
5 | Omáčkou přelijeme maso a ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.