Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16111
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Estragon
1 kg Hovězí maso zadní
0,8 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
0,3 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 polévková lžíce Povidla jablková
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 394kJ
4% Sacharidy 14 g
153% Tuky 115 g
52% Sodík 1 g
112% Bílkoviny 63 g

Hovězí ragú na pivě postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky, slaninu na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev a petržel oškrábeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka.

2

V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu a opečeme, přidáme maso, cibuli, mrkev, petržel a opékáme 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme estragon, bobkový list, vývar, pivo, ocet a hrušková povidla. Hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut.

3

Z rozehřátého másla a mouky vymícháme jíšku, zalijeme vývarem a krátce povaříme.

4

Otevřeme hrnec, tekutinu scedíme a spojíme s jíškou, nebo rozmícháme přímo v hrnci. Ragú dochutíme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept