Hovězí ragú na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí ragú na pivě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16111 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Estragon |
1 kg | Hovězí maso zadní |
0,8 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
0,3 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 polévková lžíce | Povidla jablková |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 444,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Estragon, Hovězí vývar základní, Ocet vinný červený, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Povidla jablková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí ragú na pivě postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky, slaninu na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev a petržel oškrábeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka. |
2 | V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu a opečeme, přidáme maso, cibuli, mrkev, petržel a opékáme 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme estragon, bobkový list, vývar, pivo, ocet a hrušková povidla. Hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut. |
3 | Z rozehřátého másla a mouky vymícháme jíšku, zalijeme vývarem a krátce povaříme. |
4 | Otevřeme hrnec, tekutinu scedíme a spojíme s jíškou, nebo rozmícháme přímo v hrnci. Ragú dochutíme a ihned podáváme. |