Kapustové karbanátky se šmakounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové karbanátky se šmakounem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16116 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Kapusta hlávková |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Šmakoun |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 508,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šmakoun, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové karbanátky se šmakounem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na troše oleje. |
2 | Šmakoun a uvařenou kapustu umeleme, přidáme vejce, mořskou sůl, pepř a strouhanku. Vše zpracujeme a z hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama karbanátky. |
3 | Usmažíme je na malém množství oleje a podáváme. |
Poznámka
1