Štýrské mlince - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štýrské mlince
Štýrské mlince
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16121 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Mouka polohrubá |
80 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové škvarky |
2 dl | Voda pitná |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 251,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štýrské mlince postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vlažné vody, vejce a špetky soli vypracujeme těsto, rozdělíme je na několik malých bochánků a ty znovu propracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut odpočinout. |
2 | Každý bochánek rozválíme na 1 mm silnou placku a upečeme nasucho v troubě. |
3 | Škvarky i se sádlem rozehřejeme, zalijeme zakysanou smetanou, podle potřeby přilijeme trochu vody a necháme přejít varem. |
4 | Upečené mlince nalámeme na malé kousky a v míse zalijeme připravenou zálivkou. |