Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16121
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

600 g Mouka polohrubá
80 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové škvarky
2 dl Voda pitná
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,024 kcal
Kilojoule 4 286kJ
31% Sacharidy 112 g
55% Tuky 41 g
6% Sodík 127 mg
97% Bílkoviny 55 g

Štýrské mlince postup přípravy receptu:

1

Z mouky, vlažné vody, vejce a špetky soli vypracujeme těsto, rozdělíme je na několik malých bochánků a ty znovu propracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut odpočinout.

2

Každý bochánek rozválíme na 1 mm silnou placku a upečeme nasucho v troubě.

3

Škvarky i se sádlem rozehřejeme, zalijeme zakysanou smetanou, podle potřeby přilijeme trochu vody a necháme přejít varem.

4

Upečené mlince nalámeme na malé kousky a v míse zalijeme připravenou zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept