Istrijská vinná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Istrijská vinná polévka
Jednoduchý recept
Istrijská vinná polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16126 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
150 g | Veka |
9 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 485kJ
11% Sacharidy 41 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 9 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 286,1mg |
Vláknina | 52,4mg |
Vitamín A | 4,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pepř bílý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Istrijská vinná polévka postup přípravy receptu:
1 | Víno mírně ohřejeme a nalijeme do hliněného džbánu. Přidáme cukr, olej, pepř a na kostičky nakrájenou, nasucho osmaženou teplou veku. |
2 | Vše dobře promícháme a ihned podáváme. |