Jednoduchý recept

Sekané bifteky se smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16130
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
700 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
200 g Zakysaná smetana
400 g Zelenina nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 758kJ
3% Sacharidy 10 g
31% Tuky 23 g
29% Sodík 574 mg
71% Bílkoviny 40 g

Sekané bifteky se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Malé jarní cibulky očistíme a nasekáme na drobno. Konzervu míchané zeleniny necháme okapat. Mleté maso osolíme, opepříme a vytvarujeme z něj čtyři asi 2 cm silné bifteky.

2

V pánvi rozpálíme máslo, vložíme do něj bifteky a opékáme z každé strany asi 4 minuty. Pak je dáme na mísu a necháme v teple.

3

Ve výpeku osmažíme cibulky, až jsou měkké. Přilijeme brandy, vaříme asi minutu, pak snížíme teplotu.

4

Přidáme zeleninu, smetanu a za stálého míchání vše prohřejeme, ale už nevaříme. Ochutíme solí, pepřem a podáváme s bifteky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept