Královecké klopsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Královecké klopsy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16132 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
40 g | Máslo čerstvé |
400 g | Maso mleté - mix |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
5 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
0,5 l | Vývar drůbeží |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 82,3mg |
Draslík | 72,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapary sterilované, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Královecké klopsy postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso ochutíme solí a kořením, smícháme s namočenou žemlí, vejcem, nasekanou cibulí a petrželí. Pokud je směs řídká, přidáme mouku. |
2 | Ze směsi vytvarujeme 6 kuliček a uvaříme ve vodě. |
3 | Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a vymícháme jíšku. Za stálého míchání přilijeme 1/2 l vývaru a 10 minut povaříme. |
4 | Přidáme smetanu, sůl a pepř. Do omáčky dáme klopsy a kapary, necháme asi 3 minuty povařit. Ihned podáváme. |