Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16132
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Kapary sterilované
40 g Máslo čerstvé
400 g Maso mleté - mix
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
0,5 l Vývar drůbeží
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 553kJ
5% Sacharidy 18 g
53% Tuky 40 g
42% Sodík 846 mg
29% Bílkoviny 16 g

Královecké klopsy postup přípravy receptu:

1

Mleté maso ochutíme solí a kořením, smícháme s namočenou žemlí, vejcem, nasekanou cibulí a petrželí. Pokud je směs řídká, přidáme mouku.

2

Ze směsi vytvarujeme 6 kuliček a uvaříme ve vodě.

3

Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a vymícháme jíšku. Za stálého míchání přilijeme 1/2 l vývaru a 10 minut povaříme.

4

Přidáme smetanu, sůl a pepř. Do omáčky dáme klopsy a kapary, necháme asi 3 minuty povařit. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept