Jednoduchý recept

Vepřové kotlety na pomerančích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16133

Ingredience

3 ks Cibule
2 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové kotlety
100 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 123kJ
6% Sacharidy 21 g
33% Tuky 25 g
19% Sodík 385 mg
78% Bílkoviny 44 g

Vepřové kotlety na pomerančích postup přípravy receptu:

1

Z kotlet odstraníme tuk, v pánvi rozpálíme olej a máslo. Kotlety osolíme, opepříme a 4 minuty opékáme z jedné strany.

2

Kůru z jednoho pomeranče nastrouháme, oba pomeranče oloupeme, vyjmeme jadérka a nakrájíme na tenké plátky.

3

Kotlety obrátíme a opékáme asi 3 minuty. Cibuli nasekáme na hrubo. Hotové kotlety dáme na mísu a uchováme v teple.

4

Cibuli dáme do výpeku v pánvi a dusíme asi 2 minuty, až trochu zesklovatí. Přidáme vývar smíchaný s kečupem a omáčku za stálého míchání krátce povaříme.

5

Plátky pomeranče a výpek dáme do omáčky, osolíme a opepříme. Omáčku rozdělíme na kotlety, posypeme strouhanou pomerančovou kůrou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept