Recept

Vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16135

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Citrony
80 g Džem rybízový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
800 g Vepřové kotlety
2 polévková lžíce Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 684kJ
4% Sacharidy 16 g
24% Tuky 18 g
8% Sodík 169 mg
74% Bílkoviny 42 g

Vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve větší pánvi rozpálíme olej. Kotlety bez tuku osolíme, opepříme a smažíme z každé strany asi 4 minuty.

2

Během smažení rozvaříme při nízké teplotě rybízový rosol. Smícháme škrob s vínem a přidáme ho do rosolu. Za stálého míchání vaříme omáčku asi 5 minut, až zhoustne a začne bublat. Poté přimícháme nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu.

3

Kotlety dáme na mísu a přelijeme je omáčkou, ozdobíme plátky citrónu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept