Vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16135 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
80 g | Džem rybízový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
800 g | Vepřové kotlety |
2 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 729,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Citrony, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Pepř černý mletý, Solamyl, Vepřové kotlety, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve větší pánvi rozpálíme olej. Kotlety bez tuku osolíme, opepříme a smažíme z každé strany asi 4 minuty. |
2 | Během smažení rozvaříme při nízké teplotě rybízový rosol. Smícháme škrob s vínem a přidáme ho do rosolu. Za stálého míchání vaříme omáčku asi 5 minut, až zhoustne a začne bublat. Poté přimícháme nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu. |
3 | Kotlety dáme na mísu a přelijeme je omáčkou, ozdobíme plátky citrónu a ihned podáváme. |