Recept

Vepřové řízky s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16136
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Chřest bílý
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Estragon
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
450 g Vepřová plec
1,2 l Voda pitná
5 polévková lžíce Vývar drůbeží
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 940kJ
3% Sacharidy 12 g
48% Tuky 36 g
9% Sodík 180 mg
44% Bílkoviny 25 g

Vepřové řízky s chřestem postup přípravy receptu:

1

Zelený chřest očistíme a odřízneme asi 10 cm dlouhou horní část, zbytek odložíme. Žampióny očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Chřest vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8-10 minut. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla, vložíme osolené řízky a smažíme z obou stran asi 2 minuty. Hotové řízky dáme na mísu a uchováme v teple.

3

Zbylé máslo dáme do pánve, přidáme cibuli a dusíme asi 3 minuty, přidáme žampióny a dusíme ještě asi 3 minuty, potom odstavíme.

4

Ve vývaru rozmícháme škrob, sušený estragon, pepř a směs přidáme do pánve. Přivedeme k varu a vaříme, až omáčka zhoustne.

5

Řízky vrátíme do pánve k omáčce a dobře prohřejeme. Chřest slijeme a dáme na mísu spolu se žampióny. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept