Dijonské vepřové řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dijonské vepřové řízky
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16137 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 plátek | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 884,2mg |
---|---|
Cholesterol | 3,5mg |
Draslík | 31,5mg |
Vláknina | 218,3mg |
Vitamín A | 231,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dijonské vepřové řízky postup přípravy receptu:
1 | Řízky naklepeme na sílu asi 0,5 cm. Česnek oloupeme, nasekáme a smícháme s hořčicí a nasekaným koprem. Směsí potřeme maso z obou stran. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme máslo, vložíme do něj řízky a opékáme z každé strany asi 2 minuty. Vyjmeme a necháme zakryté v teple. |
3 | Řízky osolíme, opepříme, ozdobíme snítkami kopru a ihned podáváme. |
Poznámka
Jako příloha může být zeleninový salát.