Vepřové řízky marinované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky marinované
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16138 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Česnek sušený |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1,6 kg | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 709,2mg |
Vláknina | 278,6mg |
Vitamín A | 85,2mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Chilli koření mleté, Kmín drcený, Med včelí, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky marinované postup přípravy receptu:
1 | Smícháme olej, ocet, chilli, sušený česnek, kmín, hořčici, med a pepř. Ve směsi obalíme řízky a marinujeme je asi 15-20 minut při pokojové teplotě. |
2 | Řízky osolíme a dáme vedle sebe do ohnivzdorné mísy nebo pekáče. |
3 | Troubu předehřejeme na 250°C, řízky grilujeme ve vzdálenosti 8 cm od zdroje tepla. Poté řízky obrátíme a potřeme marinádou. |
4 | Grilujeme z druhé strany 3-4 minuty, až je maso propečené. |
Poznámka
Podáváme se zelným salátem.