Kavurma - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kavurma
Kavurma
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16145 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
600 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kavurma postup přípravy receptu:
1 | Omyté skopové maso nakrájíme na kousky a osolíme. K masu můžeme přidat trochu sádla. Za občasného míchání pečeme a dusíme doměkka. |
2 | Měkké maso přesypeme do kameninového hrnce a necháme zcela vychladnout. Na povrchu se musí utvořit konzervační vrstva tuku. |
3 | Kavurmu podáváme ohřátou, podlitou trochou vody. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit i z vepřového masa.