Jednoduchý recept

Slepičí maso s pepřem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16152

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Protlak rajčatový
750 g Slepice
1 kávová lžička Sůl
3 dl Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 593kJ
3% Sacharidy 10 g
137% Tuky 103 g
29% Sodík 571 mg
81% Bílkoviny 46 g

Slepičí maso s pepřem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme nasekanou petrželku, oloupanou a nastrouhanou mrkev, osmahneme a chvíli podusíme.

2

Očištěné a omyté slepičí maso vykostíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a přidáme k zelenině. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby podléváme vývarem. Šťáva má sahat jen do poloviny kostiček masa.

3

Nakonec přidáme rozdrcené kuličky pepře a rajčatový protlak, zaprášíme moukou a dodusíme doměkka.

Poznámka

Nejvhodnější pro přípravu pokrmu jsou slepičí prsa. Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept