Recept

Vepřové závitky z krkovičky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16155

Ingredience

2 ks Cibule
0,3 l Hovězí vývar základní
2 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové kotlety
80 g Vepřový bok uzený
130 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 702kJ
4% Sacharidy 14 g
59% Tuky 44 g
136% Sodík 3 g
85% Bílkoviny 48 g

Vepřové závitky z krkovičky postup přípravy receptu:

1

Kotlety z krkovičky po jedné straně osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, okurky na plátky.

2

Na pomazanou stranu kotlet položíme plátek uzeného bůčku, cibuli a okurky. Maso svineme a zajistíme párátky.

3

Ve větší pánvi rozpálíme olej a lžíci másla, závitky opečeme ze všech stran, poté přidáme protlak, krátce povaříme a zalijeme vývarem. Dusíme 25 minut pod pokličkou. Pět minut před koncem vaření smícháme zbylé máslo s moukou a za stálého míchání ho přidáme do omáčky. Přidáme smetanu, papriku, sůl a pepř.

4

Z hotových závitků odstraníme párátka, přendáme je na talíře, polijeme omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept