Raci vaření s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raci vaření s vínem
Raci vaření s vínem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16156 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1000 g | Rak říční |
1 polévková lžíce | Sůl |
400 ml | Víno bílé |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 285,0mg |
Draslík | 872,7mg |
Vláknina | 614,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř bílý, Rak říční, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Raci vaření s vínem postup přípravy receptu:
1 | Živé, omyté raky vložíme do hrnce, zalijeme sklenicí horké vody, osolíme a vaříme asi 10 minut. |
2 | Potom přilijeme víno, opepříme a přidáme oloupaný, nadrobno nasekaný česnek a petrželku. Přilijeme olej a vše ještě 5 minut povaříme. |