Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16157

Ingredience

100 ml Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Majoránka
1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
130 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
2 ks Tymián čerstvý
2 ks Vepřová panenka
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 155kJ
3% Sacharidy 11 g
40% Tuky 30 g
33% Sodík 666 mg
86% Bílkoviny 48 g

Pečená panenka postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme tuku a blan. Osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou.

2

Ve větší pánvi rozpálíme olej, máslo a panenky opečeme z obou stran asi 10 minut.

3

Hotové panenky vyjmeme z pánve a zakryté necháme v teple. Do výpeku v pánvi přidáme protlak, víno, vývar, smetanu, majoránku, tymián, sůl a pepř. Vše promícháme a krátce povaříme.

4

Maso urovnáme na mísu nebo talíře, ozdobíme lístky tymiánu a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept