Pečená panenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená panenka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16157 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
130 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
2 ks | Vepřová panenka |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 158,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý, Tymián sušený, Vepřová panenka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená panenka postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme tuku a blan. Osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme olej, máslo a panenky opečeme z obou stran asi 10 minut. |
3 | Hotové panenky vyjmeme z pánve a zakryté necháme v teple. Do výpeku v pánvi přidáme protlak, víno, vývar, smetanu, majoránku, tymián, sůl a pepř. Vše promícháme a krátce povaříme. |
4 | Maso urovnáme na mísu nebo talíře, ozdobíme lístky tymiánu a podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.