Rybí pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí pudink
Rybí pudink
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16158 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1250 g | Makrela obecná |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
2 krajíc | Veka |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 249,8mg |
Draslík | 41,3mg |
Vláknina | 195,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Sýr Eidam cihla 40%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí pudink postup přípravy receptu:
1 | Očištěné ryby vykostíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. |
2 | 1000g ryb osolíme, opepříme a odložíme stranou. Zbylých 250g ryb smícháme s olejem, vejcem, ve vodě namočenou a vymačkanou vekou, nastrouhaným sýrem a moukou. |
3 | Pudinkovou formu vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Střídavě do ní vrstvíme připravenou směs a ryby. Spodní a vrchní vrstvu tvoří směs. Formu dobře uzavřeme a pudink vaříme v páře 1 hodinu. |
4 | Uvařený pudink vyklopíme a podáváme. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit i z jiných druhů ryb.