Makrely po zadarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrely po zadarsku
Makrely po zadarsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16159 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Makrela obecná |
0,5 dl | Ocet vinný |
1 dl | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90,8mg |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 0,4mg |
Vláknina | 65,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrely po zadarsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné makrely vykucháme, omyjeme a podélně rozřízneme na poloviny. Rozložíme je na talíř. |
2 | Olej, ocet, sůl a pepř vidličkou ušleháme a směsí makrely zalijeme. Necháme marinovat asi 30 minut. |
3 | Potom ryby pečeme na rozehřátém roštu v troubě po obou stranách. |
Poznámka
Podáváme se salátem a natvrdo uvařenými vejci.