Recept

Panenská svíčková s ananasovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16160

Ingredience

0,5 ks Cibule
0,3 kávová lžička Kmín drcený
200 g Kompot ananasový
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
600 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 016kJ
3% Sacharidy 13 g
11% Tuky 8 g
21% Sodík 421 mg
55% Bílkoviny 31 g

Panenská svíčková s ananasovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso podélně rozřízneme, musí však držet pohromadě. Sklapneme ho jako knihu a stiskneme. Ananas necháme okapat a nakrájíme ho na hrubo. Cibuli a rajče oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

2

Olej, tymián, sůl a pepř dobře smícháme. Směsí potřeme maso po obou stranách a dáme ho do ohnivzdorné mísy.

3

Grilujeme ho v předehřáté troubě na 250°C při režimu gril, asi 10 cm od tepelného zdroje. Maso grilujeme asi 5 minut, poté obrátíme a grilujeme ještě 3 minuty.

4

Během pečení smícháme ananas, cibuli, rajče, nasekaný koriandr a kmín.

5

Hotové maso vyjmeme na prkénko, zakryjeme alobalem a necháme několik minut stát. Potom je přes vlákno nakrájíme na plátky, které rozevřeme a dáme na mísu. Ananasovou směs narovnáme kolem masa a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept