Panenská svíčková s ananasovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panenská svíčková s ananasovou omáčkou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16160 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
200 g | Kompot ananasový |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
600 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 922,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Kompot ananasový, Koriandr čerstvý, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panenská svíčková s ananasovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso podélně rozřízneme, musí však držet pohromadě. Sklapneme ho jako knihu a stiskneme. Ananas necháme okapat a nakrájíme ho na hrubo. Cibuli a rajče oloupeme a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Olej, tymián, sůl a pepř dobře smícháme. Směsí potřeme maso po obou stranách a dáme ho do ohnivzdorné mísy. |
3 | Grilujeme ho v předehřáté troubě na 250°C při režimu gril, asi 10 cm od tepelného zdroje. Maso grilujeme asi 5 minut, poté obrátíme a grilujeme ještě 3 minuty. |
4 | Během pečení smícháme ananas, cibuli, rajče, nasekaný koriandr a kmín. |
5 | Hotové maso vyjmeme na prkénko, zakryjeme alobalem a necháme několik minut stát. Potom je přes vlákno nakrájíme na plátky, které rozevřeme a dáme na mísu. Ananasovou směs narovnáme kolem masa a ihned podáváme. |