Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16161
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1,2 kg Úhoř říční
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,012 kcal
Kilojoule 4 236kJ
28% Sacharidy 103 g
64% Tuky 48 g
11% Sodík 213 mg
68% Bílkoviny 38 g

Pilaf s úhořem postup přípravy receptu:

1

Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a nakrájíme na kousky. Hlavu a ocas odstraníme. Rýži spaříme a chvíli podusíme.

2

Zapékací mísu vymažeme olejem, urovnáme do ní kousky úhoře, mezi ně nasypeme rýži a vše osolíme a zalijeme vodou (nebo vývarem). Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

3

Před koncem pečení pilaf opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s kyselým mlékem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept