Candát po smederevsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát po smederevsku
Candát po smederevsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16162 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Candát obecný |
200 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej rostlinný |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 481,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Feferony, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát po smederevsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěného candáta omyjeme a nakrájíme na podkovy. Maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladničce chvíli odležet. |
2 | Porce lehce obalíme v mouce a pod obou stranách opečeme na oleji. Opečené porce candáta urovnáme do zapékací mísy. |
3 | Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené papriky, feferonky a spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata. Vše zalijeme vínem a dusíme doměkka. |
4 | Dušenou zeleninou zalijeme candáta a pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou. |