Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16162
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Candát obecný
200 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Feferony
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej rostlinný
4 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 951kJ
5% Sacharidy 17 g
35% Tuky 26 g
10% Sodík 207 mg
36% Bílkoviny 20 g

Candát po smederevsku postup přípravy receptu:

1

Očištěného candáta omyjeme a nakrájíme na podkovy. Maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladničce chvíli odležet.

2

Porce lehce obalíme v mouce a pod obou stranách opečeme na oleji. Opečené porce candáta urovnáme do zapékací mísy.

3

Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené papriky, feferonky a spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata. Vše zalijeme vínem a dusíme doměkka.

4

Dušenou zeleninou zalijeme candáta a pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept