Recept

Ochridský pstruh ve víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16165
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer - nať
1 ks Cibule
0,3 ks Citrony
2 ks Mrkev kořen
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel - nať
800 g Pstruh
15 g Sůl
200 ml Víno bílé
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 138kJ
12% Sacharidy 43 g
250% Tuky 187 g
79% Sodík 2 g
86% Bílkoviny 48 g

Ochridský pstruh ve víně postup přípravy receptu:

1

Pstruha vykucháme, očistíme, osušíme utěrkou.

2

Z vína, vody, oloupané mrkve, cibule, zelených natí, koření a citronu uvaříme nálev, necháme jej vychladnout.

3

Do studeného nálevu vložíme pstruha (nejlépe v košíčku) a přistavíme na oheň. Když se začne nálev vařit, zmírníme příkon tepla, zvolna vaříme asi 25 minut.

4

Podáváme s vařenými bramborami a žloutkovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept