Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 16166
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Dršťky syrové
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
2 l Voda pitná
2 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 658kJ
6% Sacharidy 21 g
28% Tuky 21 g
38% Sodík 758 mg
54% Bílkoviny 30 g

Dršťky po dalmátsku postup přípravy receptu:

1

Očištěné dršťky uvaříme v osolené vodě spolu s oloupanou cibulí, po uvaření je rozkrájíme na nudličky.

2

Smícháme nadrobno nakrájenou slaninu, česnek a petrželku. Vše osmahneme, přidáme dršťky. Opékáme je nasucho, potom zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak. Následně je necháme přibližně 10 minut povařit.

3

Nakonec přidáme oloupané, na tenké plátky pokrájené brambory a dovaříme je společně s dršťkami.

4

Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem a pokapaný citronovou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept