Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16167

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Maso mleté - mix
1 kávová lžička Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
350 g Pohanka
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 dl Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 670kJ
20% Sacharidy 70 g
44% Tuky 33 g
13% Sodík 269 mg
39% Bílkoviny 22 g

Pohanka s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Pohanku spaříme vařící vodou, zvolna vaříme v osolené vodě asi 15 minut.

2

Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Podlijeme vodou (nebo vývarem), dusíme téměř do měkka. Poté vmícháme rajčatový protlak, nasekaný česnek, petrželku a na másle podušené žampiony.

3

Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme polovinu uvařené pohanky, na ni podušené maso, navrch zbylou pohanku.

4

Vejce rozmícháme se smetanou, vlijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

5

Podáváme s hlávkovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept