Hovězí maso po dalmátsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso po dalmátsku
Hovězí maso po dalmátsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16169 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
600 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 93,3mg |
Draslík | 517,8mg |
Vláknina | 345,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso po dalmátsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a lehce obalíme v mouce. Plátky osmahneme po obou stranách na horkém oleji. |
2 | Opečené maso urovnáme do kastrolu, posypeme oloupaným, nasekaným česnekem a petrželkou, citronovou kůrou, solí, pepřem. |
3 | Olej od opékání masa smícháme s vývarem, nalijeme na maso, aby bylo zakryté, zvolna dusíme do měkka. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami, těstovinami nebo polentou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.