Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1617

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Hrozinky
800 g Kuřecí prsa
45 ml Martell cognac
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé
225 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 719kJ
6% Sacharidy 23 g
49% Tuky 37 g
24% Sodík 475 mg
79% Bílkoviny 45 g

Kuře v koňaku postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso pokapeme citronovou šťávou, ochutíme solí a pepřem a zakryté necháme na chladném místě asi hodinu marinovat.

2

Ve velké ohnivzdorné míse rozehřejeme máslo, nalijeme marinádu, přidáme maso a nakrájený tymián. Pečeme dokud kuře nezhnědne. Mezitím několikrát obrátíme.

3

Poté přidáme víno, rozinky a na mírném ohni 30-45minut provaříme, dokud maso není hotové. Na závěr smícháme zakysanou smetanu s koňakem, nalijeme na kuře a zahřejeme. Před podáváním zdobíme větvičkami čerstvého tymiánu.

Poznámka

Místo rozinek můžeme použít sušené meruňky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept