Kuře v koňaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v koňaku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1617 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Hrozinky |
800 g | Kuřecí prsa |
45 ml | Martell cognac |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno bílé |
225 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 187,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrozinky, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v koňaku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso pokapeme citronovou šťávou, ochutíme solí a pepřem a zakryté necháme na chladném místě asi hodinu marinovat. |
2 | Ve velké ohnivzdorné míse rozehřejeme máslo, nalijeme marinádu, přidáme maso a nakrájený tymián. Pečeme dokud kuře nezhnědne. Mezitím několikrát obrátíme. |
3 | Poté přidáme víno, rozinky a na mírném ohni 30-45minut provaříme, dokud maso není hotové. Na závěr smícháme zakysanou smetanu s koňakem, nalijeme na kuře a zahřejeme. Před podáváním zdobíme větvičkami čerstvého tymiánu. |
Poznámka
Místo rozinek můžeme použít sušené meruňky.