Křupavé kořeněné tyčinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé kořeněné tyčinky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16172 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Droždí sušené |
4 polévková lžíce | Fenykl obecný |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 253,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Fenykl obecný, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé kořeněné tyčinky postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, droždí, vlažné vody, oleje, soli a fenyklu vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj kouli a necháme na teplém místě kynout. |
2 | Když těsto vykyne na dvojnásobné množství, tvarujeme dva válečky v délce cca 20 cm, necháme přikryté kynout ještě 15 minut. |
3 | Potom každý váleček rozdělíme na 20 kousků a vyválíme z nich tyčinky asi 35 cm dlouhé. Urovnáme je na plech, vyložený pečicím papírem, necháme kynout 10 minut. |
4 | Tyčinky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. |
Poznámka
Servírujeme studené.