Polévka se strouhankovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se strouhankovými knedlíčky
Polévka se strouhankovými knedlíčky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16174 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
140 g | Celer bulvový |
300 g | Hovězí maso přední |
2 ks | Hřebíček |
1 ks | Libeček |
25 g | Margarín |
1 špetka | Muškátový oříšek |
6 špetka | Pepř černý celý |
8 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 107,9mg |
Draslík | 389,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí maso přední, Hřebíček, Muškátový oříšek, Pepř černý celý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Margarín mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se strouhankovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný celer, hřebíčky, kuličky pepře a libeček vložíme do osolené studené vody a přivedeme k varu. Přidáme omyté maso a vaříme doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. |
3 | Ušleháme margarín, žloutek, sůl a špetku muškátu. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do ušlehané směsi. Přisypeme tolik strouhanky, aby vzniklo pevné těsto. |
4 | Z těsta tvarujeme malé knedlíčky a povaříme je asi 10 minut v osolené vodě. |
5 | Knedlíčky přidáme do polévky těsně před podáváním. |