Recept

Vestfálský pepřový hrnec

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 44 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 16176
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
500 g Cibule
1 ks Citrony
350 g Hovězí maso zadní
0,5 l Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Kapary sterilované
0,3 kávová lžička Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
100 g Suchar dietní
1 kávová lžička Sůl
40 g Tuk
350 g Vepřové maso libové

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 309kJ
8% Sacharidy 30 g
41% Tuky 31 g
62% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Vestfálský pepřový hrnec postup přípravy receptu:

1

Obě masa nakrájíme na 3 cm velké kousky, cibuli oloupeme, rozpůlíme a krájíme na tenké půlměsíčky. Půlku citrónu rozkrájíme na plátky, druhou polovinu vymačkáme.

2

V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, přidáme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme maso, krátce ho podusíme (ne však do hněda), osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, mleté nové koření a plátky citrónu. Vše zalijeme vývarem, hrnec zakryjeme, vaříme 20 minut.

3

Po této době hrnec otevřeme, vyjmeme bobkový list a citrón. Přidáme strouhanku a nastrouhaný suchar. Nezakryté vaříme 5 minut, poté přidáme kapary, dochutíme solí, pepřem, novým kořením a citrónovou šťávou.

4

Podáváme s vařeným bramborem, kyselou okurkou nebo červenou řepou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept